Rianne Parmentier provinciekampioen Pabo ...

Pabo-studente Rianne Parmentier van Inholland Den Haag is sinds kort de nieuwe voorleeskampioen van Zuid-Holland. Ze las bij de Bibliotheek Rotterdam voor uit het boek ‘Oorlogsgeheimen’ van Jacques Vriens en wist daarmee een plek af te dwingen in de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd.

De eerstejaarsstudente vertegenwoordigt begin juni de provincie Zuid-Holland bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Tijdens de landelijke finale krijgen de provinciale kampioenen de opdracht om onvoorbereid voor te lezen uit een boek.

De Pabo Voorleeswedstrijd
De Pabo Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken en stichting entoen.nu. Van aankomende leerkrachten wordt verwacht dat zij kennis opdoen van kinder- en jeugdliteratuur en leren hoe ze moeten voorlezen. Met deze wedstrijd willen de betrokken organisaties pabostudenten enthousiasmeren voor kinder- en jeugdboeken, zodat zij dit op hun (stage)school kunnen overbrengen aan hun leerlingen. De Pabo Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen.

De overkoepelende bibliotheekorganisatie ProbBiblio organiseerde de provinciale finale Zuid-Holland waar acht finalisten streden om een plek in de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd. Deze vindt plaats op 1 juni aanstaande.