Geachte Rindert Kromhout

Den Haag, 8 oktober 2010

Geachte Rindert Kromhout,

Alle pabo studenten uit jaar 1 van hogeschool Inholland willen u bedanken voor de interessant middag op de kinderboekendag van 8 oktober. Wij vonden het erg leuk dat u een lezing kwam geven bij ons op school en uw eigen interesses met ons wilde delen. Veel van ons zullen nu een boek met een paraaf van u in handen hebben en dat zal ons herinneren aan het eerste jaar van de pabo.

De intro die u had gekozen met het boek ‘Soldaten huilen niet’ vond ik een heel goed idee. U pakte ons gelijk in met een prachtig verhaal voor onze leeftijd en gaf een stukje van u zelf daarin mee. U vertelde hoe u geïnspireerd werd door mevrouw Virginia Woolf en liet foto’s zien van de huizen waar u zelf inspiratie vandaan hebt gehaald. Wij als luisteraars werden getrokken door de verhalen over wat daar allemaal gebeurde. U sloot de intro mooi af met een stukje uit het boek. Onze groep mocht gelukkig gelijk verder luisteren naar de grappige, mooie en aansprekende verhalen die u ons ging vertellen in de tweede helft. Wat ik erg leuk vond aan deze middag was dat u vertelde wat er ook om het schrijven heen gebeurde, namelijk dat u brieven van kinderen kreeg die u aan ons voorlas. U gaf ons ook een leerpunt mee voor later als wij leerkrachten zijn, door de verhalen te vertellen over wat u zoal hebt mee gemaakt op scholen. Als schrijver wilt u de kinderen natuurlijk inspireren om te gaan lezen en dat staat ook een beetje gelijk aan leerkrachten die hun kinderen ook horen te inspireren om te lezen. U vertelde ook nog over hoe u de illustrator van de kleine ezelboekjes had gevonden. Het is leuk om te horen hoe u over Annemarie van Haeringen vertelt, want zonder elkaar komen de leuke prentenboeken van de kleine ezel er niet.

Bij het vertellen heeft u ons ook stukjes voorgelezen uit ‘Soldaten huilen niet’, ‘naar Italië’, ‘Kleine Ezel en Jarige Jakkie’ en het verhaal uit het grote boek van Meester Max, waarin de kinderen melk met beestjes niet meer wilden opdrinken. De stukken die u voorlas pakten me en lieten mij niet meer los; ik zat er helemaal in. Ik heb ook erg moeten lachen om de gebeurtenissen die in een paar van de verhalen naar voren kwamen.

Het was leuk u te ontmoeten dus bedankt! Hopelijk mogen er nog meer boeken van u uitkomen.

Met vriendelijke groet, 

Namens alle pabo studenten,

Raisa Lenten